Kinderreanimatie met AED

Het komt gelukkig niet vaak voor dat een kind moet worden gereanimeerd. In zeldzame gevallen is dat wel nodig en dan kan de aanwezigheid van iemand die weet hoe een baby of kleuter moet worden gereanimeerd van levensbelang zijn.

Omdat de oorzaak van een kinderreanimatie veelal anders is dan bij de volwassen, wordt in deze cursus daar extra aandacht aan besteed. Vooral in gevallen van bepaalde aangeboren afwijkingen, verdrinking en een elektrische schok kan een circulatiestilstand ontstaan die alleen met een stroomstoot van een AED (Automatisch Externe Defibrillator) kan worden opgeheven. Omdat het gebruik van een AED bij kinderen enkele specifieke aandachtspunten kent en de reanimatie-uitvoering ook op enkele punten afwijkt van de reanimatie van een volwassenen, wordt deze cursus bij Stichting Reanimatie Alblasserwaard gegeven.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die de basiscursus BLS/AED heeft gevolgd en het belangrijk vindt om adequaat hulp te kunnen verlenen bij kinderreanimatie met behulp van een AED.

De cursus wordt bij voldoende belangstelling georganiseerd in Waerthove in Sliedrecht en duurt ca. 2 uur.
De kosten bedragen € 22,50 inclusief lesmateriaal.

Wilt u de cursus graag volgen, geef u dan op via het contactformulier op deze website.
 

Winkelwagen

U heeft geen cursus(sen) geselecteerd
© 2015 - 2024 webshop-sra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel