Wat doet een burgerhulpverlener?

Als burgerhulpverlener bent u aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu voor reanimatie. Bij een hartstilstand in uw buurt krijgt u een telefonische oproep en een sms-bericht op uw mobiel om naar het slachtoffer te gaan.

Hoe werkt dit?

Bij een melding van een hartstilstand bij de meldkamer van 112, krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een bericht met de locatie van het slachtoffer. Een deel van hen krijgt het verzoek om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimeren. Anderen krijgen het verzoek om eerst een AED op te halen. De locatie van de dichtsbijzijnde AED en de code om deze uit het kastje te kunnen halen, worden in het sms-bericht doorgegeven.

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Aanmelden als burgerhulpverlener kan als u privé of voor uw werk of studie heeft leren reanimeren. 

U bent 18 jaar of ouder en heeft de afgelopen 2 jaar één van deze trainingen gevolgd:
*  een basiscursus reanimatie of een herhalingsles 
*  een reanimatietraining als bedrijfshulpverlener of EHBO-er
*  een reanimatietraining voor uw beroep of studie (bijvoorbeeld als arts, brandweer, of politie)

Twijfel niet en gebruik deze vaardigheid om levens te redden in uw buurt! 

Moet ik 24 uur per dag beschikbaar zijn?

Nee, in het systeem geeft u zelf aan op welke tijdstippen of dagdelen u beschikbaar bent.
Krijgt u een oproep, dan bepaalt u zelf of u gaat. U bent nooit verplicht om naar het slachtoffer te gaan. Het systeem houdt er rekening mee dat niet iedereen kan en stuurt meerdere burgerhulpverleners een oproep. Het kan zijn dat u de oproep niet op tijd ziet, te ver van het slachtoffer bent of echt niet weg kunt. Voel u dan vooral niet schuldig. Het is heel waardevol dat u burgerhulpverlener bent.

Red het leven van een buurtgenoot

Stel dat uw buurman een hartstilstand krijgt, en u hoort achteraf dat de hulp te laat kwam? Snelle hulp van mensen in de buurt is heel belangrijk. De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst.

Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel, dus meld u aan en help levens redden in uw buurt.

 

 

 

 

 

Winkelwagen

U heeft geen cursus(sen) geselecteerd
© 2015 - 2024 webshop-sra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel